• Se cere falimentul celei mai mari firme de asigurări din România. Jumătate din șoferii din țară au RCA acolo

  Grupul AutoCar, format din trei firme care administrează unităţi service, solicită falimentul celei mai mari societăți de asigurări din România, la care jumătate dintre șoferii din țară au RCA. Se pare că firma are datorii de 1,1 milioane de lei la grupul AutoCar.

  Se solicită falimentul celei mai mari societăți de asigurări din România! Jumătate din șoferii români au RCA acolo

  Grupul de firme AutoCar, alcătuit din trei firme care administrează unităţi service, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la cererea de faliment a societăţii de asigurări City Insurance şi a înaintat instanţelor de judecată solicitarea privind cea mai mare firmă de asigirări din ţara noastră, potrivit unui comunicat al Auto Car Grup, conform unui comunciat de presă.

  AutoCar,este un grup format din trei firme care administrează unități de service-uri auto, la care City Insurance ar avea datorii restante de peste un milion de lei.  Se pare că datoriile sunt mai vechi de 120 de zile, așadar suma de plată pe care City Insurance o are, actualizată cu dobânzile și penalizările legale depăşeşte 3 milioane de lei.

  Societatea City Insurance este la momentul de față cea mai mare societate de asigurări din România și deţine peste 45% din piaţă RCA. Societăţile de asigurări Astra şi Carpatica nu depăşeau împreună 33% cota de piaţă RCA în momentul falimentului.

  Peste jumătate din soferii romani au RCS la city Insurance
  Peste jumătate din soferii romani au RCS la city Insurance

  Conform comunciatului de presă dat de AutoCar, City Insurance are toate simptomele Astra și Carpatica:

  „Societatea de asigurări City Insurance are toate simptomele pe care societăţile Astra şi Carpatica le aveau în momentul declanşării falimentului:
  – Număr ridicat de reclamaţii la ASF (2097 de reclamaţii în perioada Ianuarie – Iulie 2019);
  – Cotă importantă în clasa de asigurări cu risc cel mai ridicat (peste 45% în RCA);
  – Cota de piaţă importantă în rândul transportatorilor (peste 90%);
  – Întârzieri mari la plata despăgubirilor către service-uri şi păgubiţi;
  – Întârzieri mari la plata despăgubirilor pentru daunele externe (datorii de ordinul zecilor de
  milioane de euro);
  – Subevaluarea rezervelor de daună cu peste 50%;
  – Număr ridicat de procese în instanţă pentru neplata daunelor;
  – Probleme privind lichiditatea”, arată comunicatul AutoCar.

  În plus, AutoCar face o analiză a indicatorilor financiari ai societăţii în urma căreia ajunge la concluzia că totalul daunelor pe care asigurătorul le-ar avea de achitat pe întreaga piaţă ar fi de „aproximativ 351 000 000 de euro (130 000 dosare de dauna x 2700 euro dauna medie a societăţii City Insurance) în timp ce întreaga cifră de afaceri a societăţii de asigurări este de aproximativ 320 000 000 de euro”, se precizează în comunicat.

  Comunicatul AutoCar se încheie cu un apel la Autoritatea de Supraveghere Financiară: „Onorat consiliu al ASF, sperăm că în ceasul al 12 lea să realizați faptul că aveți o nouă bombă cu ceas în asigurări ascunsă de către directorii din ASF plătiți regește că să supravegheze această piață. Bombă cu ceas din asigurări a depășit că pondere peste 45% din piață RCA, iar voi sunteți în continuare în concedii sau pe picior de plecare spre BNR. Sunteți pe deplin responsabili de ceea ce va urmă în această piață, iar moartea acestei societăți de asigurări va duce la dispariția prețurilor mici la RCA.”atenționează Florin Pandele, administratorul grupului de firme AutoCar.

   

  Sursa: https://www.stiritv.ro/dezastru-la-rca-milioane-de-soferi-raman-fara-asigura-compania-city-insurance-este-in-faliment-917

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>