In cat timp se anunta accidentul rutier la asigurari

Tot ce trebuie sa stii despre anuntarea accidentului rutier la firma de asigurari

Atunci cand ai fost implicat intr-un accident rutier, notificarea urgenta a daunelor produse la compania ta de asigurari este importanta pentru a beneficia de acoperirea necesara si pentru a demara procesul de despagubire.

Insa multi soferi se intreaba in cat timp ar trebui sa anunte accidentul la firma de asigurari pentru a evita eventualele probleme.

De ce este importanta declararea accidentelor rutiere catre compania de asigurari unde ai incheiata politia RCA?

Notificarea cat mai rapida a accidentului rutier

Pentru a asigura o procedura de despagubire eficienta si prompta,este recomandat sa anunti accidentul la firma ta de asigurari imediat dupa producerea acestuia.

Companiile de asigurari solicita ca notificarea sa fie facuta intr-un interval de timp cat mai scurt,de obicei in primele 24 de ore de la accidentul rutier dar numai tarziu de 5 zile lucratoare.

Acest lucru permite asiguratorului sa inceapa procesul de evaluare si sa ofere asistenta necesara.

Documentarea corectata a accidentului

Atunci cand declarati catre firma de asigurari este foarte important sa furnizati toate informatiile relevante cat si documentele solicitate(poate fi vorba de spre datele soferilor implicate,informatii despre vehicule,descrierea detaliata a producerii accidentului,fotografii sau inregistrari video)

O documentarea amanuntita poate facilita procesul de investigare si evaluare a daunelor de catre firma  de asigurari.

Respectarea termenelor stabilite de asigurator.

Fiecare firma de asigurari poate avea propriile termene si proceduri atunci cand vine vorba de notificare a accidentelor rutiere.

Este important sa citesti cu atentie polita de asigurare si sa respecti termenii si conditiile care sunt specificate.

Depasirea termenului poate afecta procesul de despagubire si poate duce la respingerea cererii tale. Daca esti organizat si vei respecta aceste termene,vei asigura o abordare eficienta si fara intarzieri in gestionarea daunelor auto.

Avantajele anuntari rapide a accidentelor rutiere

Anuntarea rapida a accidentului la firma de asigurari iti poate aduce mai multe beneficii.

In primul rand,te asiguri ca asiguratorul poate incepe investigatia in cel mai scurt timp si poate evalua daunele produse.

In al doilea rand, vei primi asistenta prompta in privinta pasilor urmatori pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a repara masina sau inlocui integral autovehicului daca acesta numai poate fi reparat.

Pentru eliberarea documentele necesare pentru repararea masini, firma de asigurari are nevoie de amiabila accidentului sau daca aceasta nu exista de procesul verbal al accidentului intocmit de Politia rutiera.

In cazul unui accident rutier cu vatamari corporale grave sau chiar decese este obligatoriu sa anunti imediat Politia la 112 si sa nu parasesti locul accidentului sau sa muti masina.Un accident rutier fara implicatii majore se anunta la Politie in maxim 24 ore.

Politisti care vin la fata locului vor realiza un raport oficial, in care se vor mentiona toate detaliile relevante si circumstantele produceri accidentului. Acest raport este necesar ulterior pentru procedurile legale sau pentru procesul de despagubire.

Prin interventia politiei, se poate stabili exact cine este responsabil pentru producerea respectivului accident.Totodata prezenta Politiei la fata locului asigura protectia drepturilor tale si a celorlalte persoane implicate in accident, evitand eventualele conflicte si asigurand ca toti cei implicati respecta legislatia rutiera.

Conduceti in siguranta pentru a evita orice accident rutier!!!

1 thought on “In cat timp se anunta accidentul rutier la asigurari”

  1. Pingback: Tipuri de accidente cu vatamare corporala - Despagubiri Accidente

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button