Despagubiri Asigurare RCA

Asigurarea RCA este o polita/document/asigurare obligatorie pentru toate masinile care circula pe drumurile publice din Romania. 

O asigurare RCA se incheie pentru o perioada 6 sau 12 luni dar exista si cazuri in care se poate incheie pe o perioada de 30 zile necesar pentru obtinerea numerelor provizorii.

Odata expirata perioada de valibiliate fie ca este 6 sau 12 luni, polita de asigurare trebuie obligatoriu reinnoita pentru a circula legal si a fi protejat pentru orice daune cauzate de masina dumneavoastra in cazul unui accident rutier.

In Romania sunt peste 10 societati de asigurari de tip RCA unde puteti incheia o polita de asigurare pentru masina dvs.

Aceasta asigurare RCA acopera daunele produse altor persoane, bunurilor sau vehiculelor in cazul unui accident de circulatie cauzat de soferul masini asigurate.

In cazul in care au fost implicate victime in accident, asigurarea RCA poate acoperi despagubirile acordate acestora, atat pentru daunele materiale, cat si pentru cele morale.

Despagubirile pentru daunele materiale pot include:

Costurile medicale: cheltuielile de spitalizare, tratamente medicale, interventii chirurgicale, medicamente, etc.

Pierderea temporara sau permanenta a capacitatii de munca: daca victimele unui accindent de circulatie au suferit diferite leziuni care le impiedica sa isi desfasoare activitatea profesionala in conditii normale, pot primi despagubiri pentru acest lucru.

Distrugeri ale bunurilor personale: daca victima/victimele unui accident rutier au avut bunuri distruse ca de exemplu:haine, telefon, laptop etc., acestea pot fi acoperite de asigurarea RCA.

Despagubirile pentru daunele morale pot include:

Durerea si suferinta suportate de victime: acestea pot primi despagubiri pentru suferinta fizica si emotionala resimtita in urma accidentului rutier.

Daca victimele au suferit leziuni care le impiedica sa aiba o viata normala alaturi de sotul/sotia sau familia lor, pot primi despagubiri pentru acest lucru.

Despagubirile pentru victimele unui accident de circulatie sunt acordate de societatea de asigurari care a emis polita RCA a masinii implicate in acel accident. 

Procesul de acordare a despagubirilor poate fi unul complex, de aceea este important ca victimele sa se adreseze societati de asigurari si sa colaboreze cu ea pentru a obtine despagubirile la care au dreptul.

In cazul in care firma de asigurari refuza sa acorde despagubiri, exista calea legala pe care victimele unui accident o pot urma si pentru asta este nevoie sa apeleze la o firma de avocatura/avocati/specialisti care ii pot ajuta sa primeasca despagubiri de la societatea de asigurari in cauza.

Este recomandat ca victimele sa solicite explicatii in scris privind motivul refuzului si sa verifice cu specialisti din domeniul daca acesta este pe deplin justificat.

In procesul de despagubire, este necesar important ca victima/victimele sa poata dovedi ca au fost implicate intr-un accident rutier si ca au suferit daune, precum si sa prezinte documente care atesta acest lucru, cum ar fi facturi de reparare a autovehiculului, rapoarte medicale, raportul accidentului rutier,sau alte documente relevante.

In Romania in acest moment exista 7 companii de asigurari care emit polite RCA si anume:

  1. Allianz-Ţiriac Asigurari
  2. Groupama Asigurări
  3. Axeria Iard
  4. Generali Romania Asigurare Reasigurare
  5. Grawe Romania Asigurare
  6. Asigurarea Romanească – Asirom Vienna Insurance Group
  7. Omniasig Vienna Insurance Group

4 thoughts on “Despagubiri Asigurare RCA”

  1. Pingback: Ce se intampla daca asiguratorul nu plateste? - Despagubiri Accidente

  2. Sau scumpit foarte mult in ultimul timp, au mai dat si faliment 2 firme, plina tara de masina inscrise in bulgaria cu sau fara asigurari

  3. Pingback: Daca ai suferit daune morale in urma unui accident rutier, poti solicita despagubiri - Despagubiri Accidente

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button