Despagubiri accidente rutiere cu deces in Italia

Cetatenii Romani care sunt victime ale unor accidente rutiere produse pe teritoriul Italiei sau rude ale acestora pot cere despaguburi de la societatea de asigurari a soferului care se face vinovat de producerea accidentului rutier.

In Italia locuiesc pentru 1 milioane de cetateni romani iar in fiecare an peste 300 de conationali sunt raniti sau isi pierd viata in urma unui accident rutier produs pe teritoriul Italiei.

Ca si in Romania exista 2 cai prin care se pot obtine despagubiri pentru accidente rutiere:

  1. Negociere directa cu firma de asigurari
  2. In instanta judecatoareasca

Doar ca diferenta este facuta de firmele asigurari care negociaza si platesc destul de repede sumele solicitate in urma negocierilor purtate cu reprezentatul/reprezentatii victimei sau familiei victimei/victimelor daca exista decese.

Daca vrei sa obtii despagubiri din accidente rutiere soldate cu deces pe teritoriul Italiei sau cu vatamari corporale nu ezita a ne contacta la numarul de telefon 0726137562, alege specialisti in domeniu sa te reprezinta in fata companiilor de asigurari din Italia sau instantelor judecatoresti daca va fi cazul.

In cazul in care nu se ajunge la nici un consens cu firma de asigurari, victimele sau rudele persoanei decedate se poate adresa instantei de judecata pentru a primi despagubiri, un proces in Italia dureaza in medie 4-5 ani sau chiar mai mult in unele cazuri.

Si pentru asta ai nevoie de asistenta juridica din partea unor avocati specializati in a obtine compensatii financiare.

Dar in Italia majoritatea cazurilor sunt solutionate prin negociere directa cu firma de asigurari pe cand in Romania peste 95% din cazuri ajung in Instanta de judecata.

In Italia, daunele morale se calculeaza in baza tabelului Tribunalului din Milano – vezi aici acest tabel, deasemenea sunt luate in considerare si deciziile Curtii Supreme in spete asemanatoare.

Se acorda despagubiri si in cazul in care soferul vinovat a parasit locul accidentului sau nu are o asigurare valabila.

Numere de urgenta in Italia apelabile Gratuit

Carabinieri:112

Politia:113

Ambulanta:118

Pompieri:115

Asistenta rutiera:800116800

Deasemenea puteti contacta:

Consulatul General al României la Trieste
Adresă: Via Udine, nr.11,34132
+39 340 8821688

Care va poate ajuta daca actele dvs au fost distruse, va poate recomanda avocati sau specialisti in domeniu sau translatori daca aveti nevoie de traducere in fata autoritatilor, Consulatul Romaniei din Italia va poate ajuta in obtinerea ajutorului medical.

Atentie Consulatele nu acorda si nu asigura reprezentare juridica si nu poate desfasura anchete sau investigatii in legatura cu accidentul rutier in care ati fost implicat pe teritoriul altui STAT

Daca esti cetatean Italian sau al altui Stat si esti victima unui accident in Romania ai dreptul la despagubiri morale sau materiale pentru suferinta provocata de accidentul rutier in care ai fost implicat si care nu sa intamplat din vina ta.

Daca ai suferit un accident la locul de munca in Italia sau in orice alt stat membru al Uniunii Europene ori UK ai dreptul la despagubiri, vezi aici mai multe detalii despre acidentele de munca

Pentru a afla cum poti sa obtii despagubiri completeaza formularul de contact si unul din specialisti nostri te va contacta.

1 thought on “Despagubiri accidente rutiere cu deces in Italia”

  1. Pingback: Ce trebuie sa stii daca suferi un accident de munca in UK - Despagubiri Accidente

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button