Ce se intampla daca asiguratorul nu plateste?

Cu toții știm cat de importanta este sa avem incheiata  o asigurare RCA (Responsabilitate Civila Auto) in cazul in care deținem o masina și circulam cu acesta pe drumurile publice din tara noastra sau Europa.

O asigurara RCA ne protejeaza in cazul in care producem un accident rutier care poate cauza daune morale sau materiale altor persoane sau autovehicule

Deși platim anual sume semnificative pentru aceste asigurari RCA, uneori se intampla ca anumite societati de asigurari sa intarzie plata despagubirilor, ceea ce ne poate pune in situații destul de neplacute si neconfortabile.

Dar ce putem face in astfel de cazuri? Ce se intampla daca asiguratorul nu plateste?

Potrivit legii nr 132/2017 in cazul in care o firma de asigurari intarzie plata despagubirilor RCA, aceasta trebuie sa suporte consecințele legale, inclusiv plata de penalitați.

In acest sens, legea prevede ca in cazul in care nu se platește despagubirea in termen de 10 de zile de la data la care a fost acceptata sau firma de asigurari plateste mai putin decat suma aprobata atunci asigurantul poate solicita plata unei penalitați de intarziere in cuantum de 0,2% din valoarea despagubirii pe zi.

Conform unor statistici in Romania aproape 70 % din dosarele de dauna care au fost achitate sa facut in termenul legal.

O imbunatatari vizibila fata de anii anteriori in care procentul era semnificativ mai mic.

In cazul in care exista vatamari corporale si daune morale ce fac obiectul unui litigiu atunci cuantumul penalitatilor precum si plata lor vor fi stabilite de instanta judecatoreasca.

Este important sa stiti ca aveti dreptul pentru despagubiri in cazul in care ati fost prejudiciati de firma de asigurari in cazul in care intarzie plata sau platesc doar partial sau refuza sa plateasca.

Pentru a face lucru este recomandat sa cautati ajutorul unui avocat specializat in despagubiri accidente rutiere, care iti poate oferi sfaturi și asistența juridica in astfel de situații.

Este foarte important sa va cunoasteti toate drepturile si sa le exercitati in cazul in care firma de asigurari refuza, plateste partial sau intarziere plata despagubiri RCA.

Daca esti nemultumit de cum firma de asigurari gestioneaza dosarul tau de despagubiri nu exita sa ei legatura cu noi.

Noi, cei de la corect-daune.ro suntem specializati de mai bine de 10 ani in a obtine despagubiri din accidente rutiere atat produse pe teriotoriul Romaniei cat si in UE.Avem sute de cazuri castigate!

Suna la numarul afisat pe site si unul din specialisti nostri te vor consilia GRATUIT si impreuna veti stabili care sunt urmatori pasi de urmat pentru a primi ceea ce vi se cuvine de la firma de asigurari.

NU trebuie sub nici o forma sa renuntati la drepturile voastre si trebuie sa luptati pentru ele pentru a obtine compensatiile care vi se cuvin de la firma de asigurari.

5 thoughts on “Ce se intampla daca asiguratorul nu plateste?”

  1. Pingback: Legea asigurarilor in caz de accidente rutiere - Despagubiri Accidente

  2. Bună ziua, în urma unui accident rutier produs mașina mea fiind lovită pe dreapta fiind avariata ușă aripă o janntă, reparația urmand sa se facă pe RCA, domnii de la service spun că nu mai află janta identica, în cazul acesta ce este de făcut ? Multumesc

    1. Buna ziua , corect-daune.ro nu se ocupa de astfel de spete cum este cea prezentata mai sus de dvs.
      Luati legatura cu firma de asigurari care a emis Politia RCA pentru a rezolva problema
      Multumim

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button