Ce este un certificat medico-legal

Daca tu sau cineva din familie ati fost implicati intr-un accident rutier si ati suferit vatamari corporale atunci unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti este sa obtineti un certificat medico-legal.

Certificatul medico-legal este un document destul de important ce trebuie sa il aveti ca dovada in instanta sau in fata firmei de asigurari care a emis polita Rca in cazul in care veti solicita despagubiri materiale sau morale pentru prejudiciile suferite in urma accidentului rutier in care ati fost implicat si care nu sa intamplat din vina dvs.

Ce este un certificat medico-legal?

Este cum cum am specificat si mai sus un document care este emis de catre medical legist prin care se evalueza si descrie foarte amanuntit toate vatamarile corporale suferite de o persoana in urma unui accident.

Acesta contine datele de indentificare a persoanei, data nasteri, detaliile despre leziunile suferite si tratamentele pe care trebuie sa le urmeze persoana pentru care se va emite certicatul medico legal.

Certificatul poate fi emis in cazul unor accidente de circulatie, infractiuni dar si pentru accidente de munca ori boli profesionale.

Cum putem sa obtinem un certificat medico-legal?

Emiterea unui certificat medico legal se face in urma unei examinari medicale la Serviciul de medicina legala si se elibereaza la cererea persoanei care a suferit vatamari corporale.

Atentie foarte important de stiut!

Termenul de solicitare pentru un certificat medico-legal trebuie sa nu depaseasca 30 de zile de la data producerea accidentului.

Dupa cele 30 de zile se poate solicita un certificat doar la cererea organelor de urmarire penala sau in urma unei deciziei a instantei de judecata.

Certificatul medico-legal este singurul act medico-legal care se poate solicita si obtine la cererea persoanei, restul sunt emise la cererea politiei, parchetului sau instantei judecatoresti.

Este foarte important sa obineti un certificat cat mai curand posibil dupa producerea vatamarii corporale pe care ati suferit-o.

Certificatul medical este o dovada foarta solida in instanta si va ajuta in cazul in care doriti sa obtineti despagubiri materiale sau morale pentru vatamarile pe care le-ati suferit.

Cine poate solicita un certificat medico legal?

Pot solicita persoanele cu varsta peste 16 ani sau parinti celor sub 16 ani, tutorele sau autoritatea tutelara pentru persoanele care se afla sub tutela.

Curator si persoanele care au sub ingrijire minori.

Certificatul poate fi solicitat si de managerul/directorul unitatii pentru persoanele care sunt internate in spitale, camine , internate scolare sau alte institutii.

De comandatul de penitenciar sau orice persoana juridica pentru angajatii sai.

Daca vrei sa obtii despagubiri materiale sau morale in urma unui accident in care ai suferit vatamari corporale atunci tot ce trebuie sa faci este sa intri pe siteul nostru www.corect-daune.ro si sa ne contactezi pentru a te consilia sa ei cea mai buna decizie.

Consilierea este Gratuita si cei mai buni specialist in despagubiri accidente rutiere sau de munca te vor ajuta si indruma pe tot parcusul intregului proces.

Apeleaza cu incredere, experienta de peste 10 ani, peste 400 de cazuri castigate!!

1 thought on “Ce este un certificat medico-legal”

  1. Pingback: Vatamare corporala din culpa - Despagubiri Accidente

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button