Ce trebuie sa stii daca suferi un accident de munca in UK

Ai suferit un accident la locul de munca din UK, de care nu te faci in nici un fel responsabil?

La locul tau de munca te-ai imbolnavit ca urmare a indatoririlor de serviciu?

Angajatori din Marea Britanie sau din orice alta tara UE au obligatia legala de a oferi un mediu de lucru sigur pentru toti angajati si colaboratori sai.

Trebuie sa ia masuri pentru a asigura un mediu sigur de lucru, sa furnizeze echipamente de protectie corespunzatoare unde mediul de lucru impune acest lucru.

Angajatorul trebuie sa desemneze o persoana competenta care sa supravegheze securitatea si sanatatea la locul de munca.

Marea majoritate a persoanelor care sufera un accident de munca in UK si aproape peste tot in lume, nu intreprind nici un fel de masura pentru a obtine despagubiri pentru accidentul suferit, cel mai des motiv invocat este acela ca vor avea probleme cu angajatorul.

Este DREPTUL tau legal sa primesti compensatii financiare pentru suferinta provocata in urma accidentului de munca ori boala profesionala pe care ai contractat-o la locul unde iti desfasori munca.

In UK saptamana de lucru are o durata maxima de 48 ore, numarul de ore poate fi depasit doar daca angajatul a oferit in scris acordul sau(pentru o anumită perioada de timp sau pe termen nelimitat) si poate renunta oricand fara acordul angajatorului.

In Marea Britanie legea care reglementeaza accidentele de munca se numeste The Health and Safety at Work Act si a fost adoptata in anul 1974

Ce trebuie sa faceti daca sunteti victima unui accident de munca:

Raportati accidentul catre persoana care se ocupa cu protectia munci sau managerul firmei unde lucrati.

Verifica si asigura-te ca accidentul este inregistrat in registrul de accidente al companiei unde lucrati, toate companiile din UK sunt obligate sa detine acest registru in care sa noteze toate incidentele de munca

Faceti fotografii sau filmati locul unde sa produs accidentul, starea ta, declaratii ale martorilor in cazul in care exista, sa solicitati inregistrari video daca sunt camere de luat vederi, etc.

Sunati la serviciul de urgenta sau deplasati-va la cel mai apropiat spital de urgente pentru ingrijiri medicale si solicitati toate actele medicale care sa ateste ca ati fost victima unui accident de munca.

In marea majoritatea a cazurilor spitalele te trateaza gratuit dar in cazul in care ai platit anumite servicii medicale, nu uita sa pastrezi chitantele.

Numerele de urgenta pe care le puteti apela in UK sunt 999 si 112 si pentru non urgente 101 si 111

Peste 30000 de persoane sufera in fiecare an un accident grav la locul de munca in UK

Orice angajat cu norma intreaga sau part-time, sau in baza unui contract care desfasoara activitati independente poate solicita despagubiri pentru un accident de munca.

Daca se va dovedi ca accident de munca sa intamplat din culpa comuna (vina este atat a ta cat si a angajatorului) despagubirea va fi direct proportionala cu vina angajatorului.

Care este termenul legal pentru a depune o cerere pentru a obtine despagubiri pentru accidentul de munca?

In UK termenul este de 3 ani de zile de la data produceri lui, dar va recomandam sa faceti cat mai rapid toate demersurile pentru obtinerea de compensatii financiare – va stam oricand la dispozitie la numarul de telefon 0726 137 562

Peste 100 de persoane deceseaza in UK in urma unui accident la locul de munca in fiecare an, cele mai multe accidente au loc in domeniul constructiilor si agricultura

Cele mai frecvente accidente de munca se intampla ca urmare a:

Alunecari ,impiedicari sau caderi de la inaltime – 33%

Ridicare si transportul de marfuri grele – 18%

Obiecte care cad de la inaltime sau persoana este lovita de un obiect aflat in miscare – 10%

Acte de violenta sau agresiune – 8%

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button